רוצים לבנות פרגולה? בעמוד שלפניכם תוכלו לראות האם צריך אישור לפרגולה ממהנדס (רמז: התשובה היא כן, אבל זה לא מאוד מסובך) מה המחיר שלוקח קוסנטרוקטור על העבודה ומתי יש צורך בהיתר בנייה (זה כבר יותר מסובך).
האם צריך אישור לפרגולה?
כשהפרגולה שאתם רוצים לבנות לא מתוכננת להיות מעל 50 מ"ר או כ- 25% (הנמוך מביניהם) משטח הקרקע לבנייה יש צורך בקבלת אישור יציבות מקונסטרוקטור בלבד. אין צורך לקבל היתר בנייה מה שמקל מאוד על העבודה מפני שלא צריך לחכות זמן רב עד לקבלה של היתר הבנייה.
פעם אישור לפרגולה היה סיוט
בשנת 2014 נכנס חוק הפרגולות שהקל מאוד על הנושא של בניית פרגולה. לפני כן כל פרגולה הייתה נחשבת בתור תוספת בנייה, ולכן מצריכה אישור של היתר בנייה. לאחר שעבר החוק נהיה הרבה יותר קל ומהיר לבנות פרגולה, ולמעשה ניתן לעשות זאת באופן פרטי באמצעות קונסטרוקטור ומתקין פרגולות בלבד. מתי הקונסטרוקטור יתן אישור לפרגולה? קודם כל צריך לעמוד בתנאים הבאים:
- גודל: כמו שאמרנו קודם, פרגולה שלא רוצה לחכות להיתר בנייה תצטרך להיות מתחת לגודל 50 מ"ר, או רבע משטח הקרקע (אבל 50 מ"ר זה המקסימום). כלומר אם יש לכם בית בגודל 120 מ"ר תוכלו לבנות פרגולה עד גודל 30 מ"ר ללא צורך בהיתר בנייה. לעומת זאת אם יש לכם בית בגודל 240 מ"ר המקסימום שלכם עדיין יהיה 50 מ"ר.
- חומר קירוי: כדי לוודא שזו באמת פרגולה ולא מקום שניתן לגור בו אחד התנאים הוא שחומר הקירוי של הפרגולה לא אוטם אותה לחלוטין. יכולים להיות חלקים אטומים, אבל התנאי הוא שהם יהוו רק עד 60% מהשטח כולו והם כולם ברווחים שווים אחד מהשני.
- קירות: עוד מגבלה ששמו על מנת לוודא שלא הופכים פרגולה לדיור הוא קירות. אם יש שם קירות מסביב, זה כבר נהיה בית וזה לא סתם פרגולה.
- חומרים קלים: עוד תנאי לאישור לפרגולה הוא שהיא תהיה בנויה מחומרים קלים, כלומר פרגולה מעץ או פרגולה מאלומיניום.
איזו פרגולה תקבל אישור מהנדס? | |
גודל | עד 50 מ"ר או 25% מגודל המבנה |
קירוי | לא אטום לגמרי |
קירות | אין |
ממה בנויה? | עץ או אלומיניום |
אישור מהנדס לפרגולה
האישור שתצטרכו להשיג מהמהנדס נקרא "אישור יציבות". הסיבה שעדיין צריך להשיג אותו היא כי גם אם לא מדובר בהיתר בנייה, עדיין הרשות המקומית תרצה לוודא שאתם לא בונים פרגולה שיכולה פתאום ליפול על אנשים, ולכן ההכרח לקבל אישור לפרגולה ממהנדס.
מה שאמורים לעשות הוא לפנות למהנדס לפני שאתם מתחילים לבנות את הפרגולה, ואז יבוא המהנדס ויסתכל על המקום בו אתם מתכננים לבנות אותה. בנוסף הוא יכתוב איך מומלץ לבנות אותה, איך לעגן לבית, איזה קירוי מומלץ, מאיזה חומרים מומלץ לבנות אותה ועוד. את הדו"ח של המהנדס אתם צריכים להעביר לבונה הפרגולה שילך בעקבותיו. לאחר הבנייה המהנדס יבוא לראות שאכן הפרגולה נבנתה כפי שהציע, ובמידה וכן תקבלו את האישור הנכסף אותו תצטרכו להגיש באתר הממשלה כאן.
בניתם כבר את הפרגולה? עדיין ניתן לקבל אישור
מה קורה אם לא הכרתם את הנושא וכבר בניתם את הפרגולה? במקרה הטוב שמעתם על זה מחבר, במקרה הפחות טוב המועצה המקומית שמה עליכם עין כדי לוודא שאכן אתם פועלים בחוק. כדאי שתדעו במקרה הזה שום דבר עדיין לא אבוד, תדעו שהחוק מתיר 45 יום מיום הקמתה של הפרגולה עד שתצטרכו להגיש את דו"ח אישור היציבות שלכם.
לא קיבלתם אישור לפרגולה מהמהנדס?
בניתם את הפרגולה, הגיע המהנדס והוא החליט שהפרגולה לא בנויה בצורה בטוחה בהתאם למבנה שלכם והוא לא נותן לכם אישור יציבות. מה עכשיו קורה? המהנדס יתן לכם דוח עם תוכנית איך לשנות את הפרגולה כדי שתוכל להיות יציבה ולא להוות סכנה. את הדו"ח אתם נותנים לבונה פרגולות כדי שיתקן. לאחר מכן שוב תקראו למהנדס כדי שיסתכל ויראה שהדברים אכן בוצעו לפי המלצותיו ואז תקבלו את האישור.
מהו מחיר אישור מהנדס לפרגולה?
מחיר אישור מהנדס לפרגולה הוא 1,000 - 1,500 ש"ח לצורך מתן אישור רגיל. אם המהנדס היה צריך לבנות תוכנית הנדסית לתיקון פרגולה קיימת בנוסף למתן האישור תצטרכו להוסיף 1,000 - 2,000 ש"ח למחיר.